Objavljeno 21 September 2012 - 01:27 PM
Objavljeno 21 September 2012 - 03:19 PM
Na malo putera izdinstati luk, dodati vodu i ml. junece meso. Dodati zacine po zelji.
U pleh poredjati red tikvica i red paradajza isecenog na kolutove pa preko staviti izdinstano mleveno meso, a zatim opet red tikvica, red paradajza. Peci u rerni na 200 stepeni.
Meni su tikvice i paradajz pustile sok pa nicim nisam prelivala.
Eto, smatram da je ovo ukusno i zdravo jelo
Objavljeno 21 September 2012 - 04:13 PM
E, zaboravila sam salatu...izrendana sveža cvekla, pomešana sa belim lukom i maslinovim uljem ili sa renom.
Objavljeno 21 September 2012 - 04:35 PM
Na 1-2 kašike maslinovog ulja kratko (na niskoj temperaturi) prodinstam pola manje glavice crvenog luka, 2 čena belog luka, dodam 2 šake graška, jednu iseckanu šargarepu na kolutove i jednu seckanu papriku, dolijem vode i kuvam na niskoj temperaturi. Pred kraj kuvanja, nekih 15-ak min, dodam dva iseckana paradajza i par cvetova karfiola ili brokolija, zavisi šta imam i dodam malo bibera.
Meni je ta supa - čorbica super, od paradajza se fino zgusne pa se ne treba zapržavati, ja je ne solim zbog muža (sebi kasnije dosolim u tanjiru
Ko voli, može na početku zajedno sa lukom dodati i neko posno meso iseckano na kockice.
A leader does not deserve the name unless he is willing occasionally to stand alone. (H. Kissinger)
Money can't buy you happiness, but it does bring you a more pleasant form of misery. (S. Milligan)
Objavljeno 21 September 2012 - 09:50 PM
A leader does not deserve the name unless he is willing occasionally to stand alone. (H. Kissinger)
Money can't buy you happiness, but it does bring you a more pleasant form of misery. (S. Milligan)
Objavljeno 22 September 2012 - 07:53 AM
Nice, on 21 September 2012 - 09:50 PM, said:
Ja sam pisala u temi o Kolačićima i Recepti za Torte. Poslednji recept za tortu je moja izmišljotina, pravila sam za detetov rođendan, a nema ni šećera, ni jaja ni mleka, a bila je super!

Objavljeno 22 September 2012 - 02:26 PM
Phoenix, on 22 September 2012 - 07:53 AM, said:
Hvala, pogledaću
Objavljeno 22 September 2012 - 07:10 PM
Evo jednog recepta
Salata od povrća sa klicama od suncokreta
* ½ gl kupusa
* 2 Ka maslinovog ulja
* 2 cvekle
* 1 limun ili Kašika jabukovog sirćeta
* 2 šargarepe
* 1 koren peršuna
* 1 veza peršunovog lista - samo listovi
* ¼ kašikice bosiljka
* ¼ kašikice origana
* 1 celer
* ¼ kašikice bibera
* klice suncokreta
Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano,dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima. Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.
Objavljeno 22 September 2012 - 11:24 PM
Sorry, necu pisati na ovoj temi.
Objavljeno 23 September 2012 - 05:45 PM
Objavljeno 23 September 2012 - 07:38 PM
Nice, on 23 September 2012 - 05:45 PM, said:
Moje lično iskustvo je da je za naše uslove jako skup (300ml oko 800 din košta), tako da ga ne kupujem, ali i ja sam čitala da je dobar i zdrav - pogotovo ako potpuno eliminišeš saharozu iz upotrebe, a njega koristiš kao zamenu. Mislim da je bogat raznim mineralima i sl. Slično kao malteks, odn. ječmeni slad.

Objavljeno 23 September 2012 - 07:45 PM
Phoenix, on 23 September 2012 - 07:38 PM, said:
Znači da je ovde jeftiniji, može se naći po 5 dolara pakovanje od oko 350 ml. Kupiću da probam, baš me zanima ukus, ne pravim nešto često kolače tako da mi cena nije toliki problem, a kafu i sl. stvari pijem nezaslađene. Hvala ti.
Objavljeno 10 March 2013 - 11:06 PM
Ok, napravim salatu i čorbu, grašak sa junetinom, musaku od tikvica i tako par stvari mogu da ubodem... ali treba smisliti po tri obroka za sedam dana... ja to ne umem... dajte neki predlog, neki jelovnik
Objavljeno 11 March 2013 - 10:24 AM
A jedan dan gladovanja će mi korkstiti jer sam prepuna nekih otrova, osećam ih u telu
Kamilice jesi danas manje ljuta?
Milice sad sam i ja bila na tom sajtu.. stvarno ima wow stvari
Objavljeno 11 March 2013 - 10:45 AM
Buhlić daj prebaci ove postove u onu tvoju temu, da je malo podignemo
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika