Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Aktivnosti vaših mališana

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
690 odgovora na ovu temu

#1 Ana*

Ana*

LAJAVI KRELAC

• Moderator
  • 11981 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 25 January 2011 - 12:24 PM

Koje su aktivnosti vaših mališana?
Prvi koraci...pentranje...padanje...istraživanje...

Dodatak od strane administratora:

Kako vasa deca razvijaju krupnu i finu motoriku?

Objavljena slika
Objavljena slika

"Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo" I.Andrić

#2 FILIPA

FILIPA
  • Član
  • 15593 posts
  • Pol:muški

Objavljeno 25 January 2011 - 12:26 PM

Kod nas je krenulo penjanje po namještaju. Juče sam F ostavila u dnevnom boravku i otišla u kuhinju...on si je uzeo kutiju od LEGO kockica, približio fotelji i popeo se...sa smješkom i stajanjem na fotelji me je dočekao...skamenila sam se.

Objavljena slika

#3 Adrijana

Adrijana
  • Član
  • 70 posts

Objavljeno 25 January 2011 - 05:10 PM

Mi smo bas bas aktivni,prohodao je sa 10 meseci i od tada ne sedi ni jedan jedini minut sem kad jede i spava.Samo hoda,trckara gore dole i nikad mu ne dosadi.Cak i kad se igra on to radi stojeci ili eventualno cucne al da sedne nikako  smile.gif

#4 taca 75

taca 75
  • Član
  • 373 posts

Objavljeno 25 January 2011 - 06:13 PM

trcanje,trcanje i samo trcanje!od kad je prohodao-ne staje!i to ne hoda polako,nesigurno-on trci!mislim da i ne ume da hoda vec samo da zuri i trci! smile.gif fazu sa penjanjem na namestaj smo imali u fazi puzenja!sad mu je zanimljivo otvaranje vrata-da li od komode,ormana,ili sobnih vrata,nema veze samo da ih otvara!i da-rusenje svih stvari sa raznih povrsina!"Pospremi"covek sve sto mu smeta! biggrin.gif

#5 MamaMjau

MamaMjau
  • Moderator
  • 5317 posts

Objavljeno 25 January 2011 - 11:37 PM

(taca 75 @ 25.01.2011, 19:13) View Post
trcanje,trcanje i samo trcanje!od kad je prohodao-ne staje!i to ne hoda polako,nesigurno-on trci!mislim da i ne ume da hoda vec samo da zuri i trci! smile.gif fazu sa penjanjem na namestaj smo imali u fazi puzenja!sad mu je zanimljivo otvaranje vrata-da li od komode,ormana,ili sobnih vrata,nema veze samo da ih otvara!i da-rusenje svih stvari sa raznih povrsina!"Pospremi"covek sve sto mu smeta! biggrin.gif

Isto kao moj Ogi smile.gif
Objavljena slika

Objavljena slika

#6 taca 75

taca 75
  • Član
  • 373 posts

Objavljeno 26 January 2011 - 10:42 AM

(sanja89 @ 25.01.2011, 23:37) View Post
Isto kao moj Ogi smile.gif

sanja jel ga pustas da rusi i baca stvari?Ja Daci vicem ne i nesme i par puta sam ga sljepnula po rucici,ali ne vredi nista!on crkne od smeha kad mu to govorim i branim!Neznam na koji nacin da mu stavim do znanja da to nesme da radi!?

#7 BojaninaMama

BojaninaMama
  • Član
  • 2 posts

Objavljeno 26 January 2011 - 01:39 PM

(taca 75 @ 26.01.2011, 10:42) View Post
sanja jel ga pustas da rusi i baca stvari?Ja Daci vicem ne i nesme i par puta sam ga sljepnula po rucici,ali ne vredi nista!on crkne od smeha kad mu to govorim i branim!Neznam na koji nacin da mu stavim do znanja da to nesme da radi!?

Isto kao moja Bojana  rolleyes.gif   Po deset puta dnevno joj ponavljam da se ovo ili ono ne sme,da to nije lepo ali nevredi,doduse,ona poslusa tog trenutka ali pamcenje jos ima kao zlatna ribica  tongue.gif   I za pola sata-aj Jovo nanovo !

#8 mian

mian
  • Član
  • 680 posts

Objavljeno 27 January 2011 - 12:46 AM

Svi su isti. Ja sam rekla da cu Andjelu uskoro skidati sa plafona laugh.gif  samo se pentra, a tek sto voli da pretura po fijokami i da bati sredjuje diskove... Neznam kako vasi klinci, ali moj Andjelak voli da zaviruje i u kantu za djubre biggrin.gif
Objavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#9 ptičica

ptičica
  • Član
  • 925 posts
  • Interesi:vaspitanje, psihologija, književnost, odrastanje...

Objavljeno 27 January 2011 - 07:19 AM

Čuj da zaviruje! Pa to joj je omiljeno mesto za igru, blink.gif  ako slučajno zaboravim da zatvorim vrata od ostave u kojoj je kanta za smeće, u sekundi se stvori tu. Čim je ne čujem znam gde ću je naći. Džaba pričam i grdim, čim uhvati priliku ona je u kanti... Inače otkrila je da može da pocupkuje nogicama i to non-stop radi, mnogo je smešna. A i jako voli da igra, pa čim čuje muziku počinje ples i pokušaj pucketanja prstima. laugh.gif

#10 Adrijana

Adrijana
  • Član
  • 70 posts

Objavljeno 27 January 2011 - 02:04 PM

Ocito da su sva deca ista,i moj Vuk otvara ladice i vadi sve iz njih,cak i stvari iz ormara vadi i baca ja ludim,taman sto slozim i sklonim on povuce i obori,sa igrackama se naj manje igra,mogu da kazem da se skoro i ne igra,eto ponekad uzme nesto malo prvovrti po rukama i to je to.Rec ne kod njega ne postoji,kad nesto uradi sto ne sme ja mu kazem ne on me gleda i smeje se e onda ja kao podjem da ustanem a on me gleda i stavi ruke na guzu kao brani se da ga ne tucem,e tad mi bude bas smesan tako da ne znam ti sta da je oborio nije mi bitno umesto da ga naruzim ja uzmem pa ga izljubim  rolleyes.gif

#11 FILIPA

FILIPA
  • Član
  • 15593 posts

Objavljeno 27 January 2011 - 02:12 PM

To vađenje stvari iz ormara me izluđuje. Sada sam počela vezati sa raznoraznim kanapima da ne može otvarati...hm...funkcioniše!

Objavljena slika

#12 ponosna mama :)

ponosna mama :)
  • Član
  • 1448 posts

Objavljeno 27 January 2011 - 02:16 PM

jako smo aktivni...trenutna najomiljenija aktivnost je penjanje i silazenje sa stolica...penjanje ide super ali silazenje ne bas najbolje...a od fioke sa zacinima i td. se ne odvaja...cim ja okrenem ledja ona prosipa palentu,pirinac i td...imamo dosta aktivnosti,trebala bi nam cela strana...smile.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Objavljena slikaObjavljena slika

#13 mian

mian
  • Član
  • 680 posts

Objavljeno 27 January 2011 - 03:12 PM

A, da pored kante voli i da utrci u kupatilo i dize poklopac od slivnika i gura rukice unutra  sad.gif , a cim ja dodjem ona se namesta da pere ruke laugh.gif
Objavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#14 Olja Vs

Olja Vs
  • Član
  • 45 posts

Objavljeno 28 January 2011 - 06:32 PM

Jel zna nko gde se na forumu nalaze one Brzalice juce sam ih nasla a danas nemam pojma gde su? Mislim da se tu ne zovu tako vec nekako drugacije.

#15 Mama 3

Mama 3
  • Član
  • 157 posts

Objavljeno 29 January 2011 - 01:10 AM

E ovako izgleda nase raspremanje, a aktivna je non stop.

Penje se, silazi, uzima sve iz police za zacine (zatvoreni su pa retko kad malo prosipa)... isto kao i vasa deca  smile.gif . Cak sam probala da odvojim moju i njenu policu. U mojoj stoje zacini, a u njenoj serpice i poklopci, ali ne vredi. Moja je zanimljivija jer nije za nju. Voli muziku i da igra uz nju. Pre nekoliko dana je otkrila i kantu za djubre  blink.gif koja joj je jaaako interesantna, a inace meni pobegne u kupatilo. Tako da ja, kad je nema znam da je tamo i mucka one moje kremice, mleka, sampone i sl. To bas i nevolim sto radi  dry.gif  . Svaki dan nesto novo i zanimljivo
     NIKOLA
    STEFAN
     ANDJELA
MOJE SRECE NAJVECE

#16 Monci87

Monci87
  • Član
  • 12 posts

Objavljeno 04 February 2011 - 03:41 PM

Moja devojcica je prohodala sa 10 meseci i od tada nema mira ni sekundu.Stalno je u pokretu,otvara sva vrata u kuci,od ormana,voli da petlja sa sudovima.Cak i dok jede moram da je vijam po kuhinji da bih mogla da je nahranim.Tu je naravno i penjanje po krevetima,a voli i da igra uz muziku.Kad smo napolju cim cuje da negde nesto svira tog momenta pocinje djuskanje,ma sou zivi sa njom.

#17 MamaMjau

MamaMjau
  • Moderator
  • 5317 posts

Objavljeno 05 February 2011 - 12:48 AM

(FILIPA @ 27.01.2011, 15:12) View Post
To vađenje stvari iz ormara me izluđuje. Sada sam počela vezati sa raznoraznim kanapima da ne može otvarati...hm...funkcioniše!

Ovo i ja moram poceti da radim.Za sekundu se pelene nadju svuda po sobi.
Objavljena slika

Objavljena slika

#18 YelenaC

YelenaC
  • Moderator
  • 11645 posts

Objavljeno 05 February 2011 - 01:13 AM

Moje dete je poprilicno fizicki mirno. Voli tu i tamo da se petra ali iz osnovane potrebe, da zgrabi nesto. Vrlo zainteresovan da rasturi nesto sto sam ja slozila: bilo da je ves, kockice ili puzle. Sad je fazi sipanja i presipanja, tako da ima svoju zabavu vrlo cesto.
Koliko vidim u svom okruzenju, mogu da uporedim jednu stvar: odavno vise nista ne stavlja nista u usta, rado se igra sa najsitinijim stvarima (naravno pod nadzorom) i voli da ih ubacuje kroz najmanje rupice.
Inace, jako voli da mi pomaze da prostiremo ves i da ga vadi iz masine.
Objavljena slika

#19 FILIPA

FILIPA
  • Član
  • 15593 posts

Objavljeno 15 February 2011 - 03:40 PM

Yelena čitam tvoje iskustvo i njihove aktivnosti se podudaraju. Samo me jako nervira što je F u mom prisustvu sasvim drugačiji.

Sa tetom i mm se normalno igra igračkama, čak se zna zaigrati i sam...ali sa mnom luduje, kako kući tako i napolju.

Mene maltretira da ga penjem na kuhinjske elemente, da mu vadim šerpe, iznosim usisavač...ali to ne zahtijeva od ostalih.

Sjedi sa mm za računarom i pažljivo prati šta ovaj radi...meni samo što se ne popne na monitor.

Pitam se gdje griješim?

Objavljena slika

#20 moonlight

moonlight
  • Član
  • 3677 posts

Objavljeno 15 February 2011 - 04:57 PM

(FILIPA @ 15.02.2011, 15:40) View Post
Yelena čitam tvoje iskustvo i njihove aktivnosti se podudaraju. Samo me jako nervira što je F u mom prisustvu sasvim drugačiji.

Sa tetom i mm se normalno igra igračkama, čak se zna zaigrati i sam...ali sa mnom luduje, kako kući tako i napolju.

Mene maltretira da ga penjem na kuhinjske elemente, da mu vadim šerpe, iznosim usisavač...ali to ne zahtijeva od ostalih.

Sjedi sa mm za računarom i pažljivo prati šta ovaj radi...meni samo što se ne popne na monitor.

Pitam se gdje griješim?

Moje dete je dosta mlađe od tvog, ima sedam meseci, a imam sličnu situaciju. Ne znam da li mi grešimo negde, ili oni imaju najveću slobodu sa nama i tačno osećaju gde mogu da probiju i isteraju svoje.
Objavljena slika

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika